Vstupte do světa krásy s 10% slevou. První nákup s kódem HELLO.
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Jaký je rozdíl mezi západní a korejskou kosmetikou?

Jaký je rozdíl mezi západní a korejskou kosmetikou?

BB-cream.cz 22. 08. 2023 Blog

V posledních letech se korejská kosmetika (známá jako K-beauty) stala velkým hitem na mezinárodním trhu. S její stoupající popularitou přichází srovnání se západní kosmetikou. Oba typy kosmetiky mají své jedinečné výhody a nevýhody. V tomto článku se pokusíme porovnat klíčové aspekty obou typů kosmetiky.

 

Filozofie a přístup

Korejská kosmetika neboli K-beauty je založena na filozofii prevence a dlouhodobé péče o pokožku. Je zde důraz na vrstvení produktů a výživu pleti.

Tradice západní kosmetiky často klade důraz na rychlé a viditelné výsledky. Produkty mohou být formulovány tak, aby poskytovaly okamžité změny vzhledu pleti.

 

Složení a ingredience

Korejská kosmetika je známá tím, že obsahuje unikátní a přirozené ingredience, např. hlemýždí sliz, fermentované esence a různé bylinné extrakty.

Západní kosmetika historicky obsahuje více konzervačních látek, syntetických vonných látek a jiných aditiv. V poslední době však mnoho západních značek přijímá přístup „clean beauty“ a vyrábí produkty s přirozenějšími složkami.

 

Sortiment

Korejská kosmetika klade velký důraz na péči o pleť, proto je součástí sortimentu množství různých sér, tonerů, ampulí, esencí, masek a dalších vrstvitelných produktů. Nechybí ale ani vlasová, tělová a dekorativní kosmetika. Špičkou jsou také korejské opalovací krémy.

Západní kosmetika má široký sortiment produktů pro všechny typy pleti a potřeby.

 

Balení a design

Korejské produkty jsou často známé svým roztomilým a kreativním designem. Navíc jsou také inovativní v oblasti aplikátorů a dispensérů. Klade důraz na ekologické balení.

Design obalů západní kosmetiky je často jednoduchý a elegantní. Západní značky se zaměřují na luxusní vzhled a kvalitní materiály.

 

Cena

Korejská kosmetika nabízí vysokou kvalitu za přijatelnou cenu. Je možné najít efektivní produkty v různých cenových kategoriích.

Západní kosmetika cena se může velmi lišit v závislosti na značce a kvalitě produktu. Luxusní značky mohou být velmi drahé.

 

Ať už dáváte přednost západní nebo korejské kosmetice, je důležité najít produkty, které vyhovují vašemu typu pleti a individuálním potřebám. Oba typy mají co nabídnout.