Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Jak pečovat o vlasy v létě?

Jak pečovat o vlasy v létě?

BB-cream.cz 10. 08. 2022 Blog

I v parných letních měsících není radno házet řádnou péči o vlasy za hlavu. V létě vlasy vystavujeme mnoha škodlivým faktorům, jako je přímé sluneční světlo, slaná a chlorovaná voda nebo třeba nedostatek času na správnou péči - vlasy pak podzim vítají vysušené, vyšisované, zlámané a s roztřepenými konečky.

Jak pečovat o vaše kadeře správně, aby je letní radovánky nepoškodily a zůstaly i po náporu nejsilnějších slunečních paprsků zdravé, lesklé a hebké?

Letní střih

Vlasy dostávají zabrat i v zimních měsících, proto se před začátkem léta vypravte do kadeřnictví a nechte si zastřihnout zničené konečky. Pokud máte husté vlasy, prospěje jim prostříhání. Vlasům se uleví a zvládnou tak letní nástrahy s grácií.

Šampony na léto

Každé vlasy v létě potřebují co největší hydrataci. Mořská sůl, chlór v bazénech a sluneční paprsky způsobují vysušování vlasů a těm je potřeba pomoci.

Zaměřte se na výběr kvalitního hydratačního šamponu, který vlasy pořádně vyživí a dodá jim potřebnou vodu. Sáhněte například po bezsilikonovém šamponu Lador Moisture Balancing shampoo, který hloubkově vyvažuje vlhkost, jemně čistí pokožku hlavy bez dráždění a krásně voní po levanduli. Za zkoušku také stojí jemný šampon od značky Kudal Honey & Macadamia shampoo - ten hloubkově vyživuje vysušené vlasy díky přírodním olejům a obsahuje 97 % přírodních složek.

Pořádná hydratace

Pro řádnou hydrataci a výživu vaší hřívy použijte po umytí vhodným šamponem i kondicionér nebo balzám. Z naší nabídky si zamilujete bezsilikonový kondicionér Lador Moisture Balancing Conditioner, který hloubkově hydratuje vlasy a reguluje jejich pH a nezklame vás ani intenzivně vyživující balzám Lador Wonder Balm s hydrolyzovaným hedvábím. Dopřejte vlasům v letních parnech luxusní hydrataci!

Něco navíc

V létě by určitě ale neměla vlasům chybět ani další péče, jako jsou oleje, séra či masky - dejte těm správným výrobkům šanci na několik minut a dokážou udělat i zázraky. Chybu neuděláte například s intenzivně a hloubkově hydratačním sérem Kundal Macadamia Ultra Hair Serum, který se zaměří i na vysušené a roztřepené konečky.

Rozmazlovat svoje vlasy můžete i zábalem Lador ACV Vinegar Hair, ten vlasům posiluje ochrannou bariéru, zabraňuje jejich poškození a navíc podporuje růst vlasů. Nebo je potěšte vyživujícími ampulemi Lador Perfect Hair Fill-Up, které hydratují, vyživují a pronikají hluboko do struktury vlasu. Navíc je i chrání před vnějšími vlivy, jako je právě škodlivé UV záření.

Další zásady

Určitě také nezapomeňte na klobouk nebo pokrývku hlavy! UV záření může vlasům pořádně zavařit.

Naopak zapomeňte na tepelné úpravy, vlasy nechejte uschnout na vzduchu a pokuste se vyhnout žehlení nebo natáčení vlasů. Pokud jinak nedáte, naneste do vlasů nejdříve olejíček jako ochranu - například hydratační olej Lador Wonder Hair Oil vaše vlasy nejen ochrání, ale i vyživí.

V horkých měsících kromě letních radovánek myslete i na naše tipy a řádnou hydratační péči a kadeře se vám odmění zdravým a neodolatelným vzhledem.

Více korejské vlasové kosmetiky najdete ZDE