Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Hloubková hydratace a navrácení mládí s kyselinou hyaluronovou

Hloubková hydratace a navrácení mládí s kyselinou hyaluronovou

BB-cream.cz 31. 08. 2022 Blog

Na kyselinu hyaluronovou člověk v kosmetice naráží na každém rohu, vyskytuje se totiž v mnoha produktech. Přezdívá se jí elixír mládí a jedná se o látku, která se v našem těle přirozeně vyskytuje. Po 25 roku života však začíná její produkce pomalu klesat - začínají se objevovat první vrásky a pleť už není tak pevná. Co s tím? 

Elixír mládí

Kyselina hyaluronová je všestranná molekula cukru, které se často připisují zázračné vlastnosti. Je to hydratační látka, která se ve vysoké koncentraci přirozeně objevuje v lidském těle a dokáže na sebe vázat velké množství vody. Tím v těle zajišťuje rychlou migraci buněk, což má za následek lepší tkáňovou obnovu a přísun živin a kyslíku. To napomáhá k rychlejší regeneraci a hojení jizev, podporuje tvorbu kolagenových a elastinových vláken a udržuje pleť krásně pružnou a pevnou. Postupně se její produkce ale pomalu zastavuje a její množství v našem těle klesá. Naštěstí to má ale řešení - kyselinu hyaluronovou můžete svému tělu dodávat i zvenčí či stimulovat její tvorbu přímo v těle. Možností je mnoha, od injekcí až po pečující kosmetiku. 

Všestranné účinky

Dříve se kyselina hyaluronová vyráběla z kohoutích hřebínků či žraločí kůže, dnes už je ale vyráběna v laboratořích z geneticky modifikovaných bakterií - výsledná látka je pak totožná s tou látkou, která se přirozeně nachází v lidském organismu. Má mnoho pozitivních účinků na celé tělo, nejen na pleť a její mladý vzhled. Dokáže účinně podporovat hojení ran, snižovat bolest kloubů či močového měchýře, zmírňovat příznaky refluxu nebo suchosti očí. Na pleť má ale až zázračné účinky - dokáže na sebe vázat vodu a její pomalé uvolňování molekul přispívá k větší a dlouhodobější hydrataci pleti a pokožky zevnitř. Díky pronikání do nižších vrstev kůže bojuje proti stárnutí pokožky, vyhlazuje vrásky a pomáhá i při potížích s akné a mastnou pletí. 

Zkuste to na vlastní kůži

Díky svým blahodárným účinkům je vyhledávanou ingrediencí v kosmetickým přípravcích a zároveň je to jedna z nejpoužívanějších složek pečující kosmetiky. Hodí se pro všechny typy pleti a po dlouhodobějším pravidelném používání si zaručeně všimnete pozitivních změn na vašem vzhledu. 

Zkuste tento zázrak na svou pleť i vy, například pomocí plátýnkové hydratační masky z celulózy Dr.Jart+ Dermask Water Jet Vital Hydra Solution, která hloubkově hydratuje a vyživuje pleť a posiluje bariéru pokožky zabráněním ztráty vody. Určitě vás také nezklame hydratační kryogenní maska a ampule s vysoce koncentrovanou kyselinou hyaluronovou  Dr.Jart+ Cryo Rubber With Moisturizing Hyaluronic Acid, která pleť příjemně ochladí, intenzivně zhydratuje a zredukuje výskyt jemných vrásek a linií. Za zkoušku také stojí hydratační ampule s kyselinou hyaluronovou Cosrx Full Fit Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule, která zanechá pleť elastickou, pružnou a vláčnou a vytvoří na jejím povrchu ochrannou vrstvu zabraňující úniku vody z pokožky. Zajímavá je i hydratační esence s kyselinou hyaluronovou Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence, pokožku vypne, vyhladí vrásky a ta po ní bude rozzářená, hydratovaná a svěží. Z dekorativní kosmetiky můžeme například nabídnout i BB cream s obsahem kyseliny hyaluronové jako Skin79 BB Cream Animal Dry Monkey, lehký pečující krém ve světle růžovobéžovém odstínu, co nejen poskytne SPF ochranu, ale také bohatě zvhlčí a zhydratuje namáhanou pleť.