Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Jak se starat o pleť na podzim?

Jak se starat o pleť na podzim?

BB-cream.cz 13. 09. 2022 Blog

Teplé slunečné dny pomalu mizí, střídá je chladnější větrné počasí a spolu s padajícími listy přichází tím pádem i otázka, co dělat s péčí o pleť, aby podzim přečkala co v nejlepším stavu. Důležité je jí věnovat náležitou péči a dodat jí to, co v tomto přechodném období potřebuje. Zaměřte se na posilnění a ochranu pokožky.

Škodlivé vlivy podzimu

Pleti na podzimu nejvíce může uškodit počasí - tedy vítr, chlad, mráz nebo také časté přechody z tepla do zimy, přetopené místnosti a jejich suchý vzduch či slabší pitný režim. Velkým problémem může být i obsah koncentrovaného smogu, jehož prachové částečky se přichycují na pleť jako magnety. Toto všechno může ovlivnit zdraví naší pleti, ta je totiž v tomto období více náchylná ke vzniku šupinek, různých podráždění, zanícení či zčervenání. Na vzhledu pleti se projevuje i takzvaná podzimní únava, která obvykle přichází s chladnějšími měsíci a se změnou času, kdy se dříve stmívá. Pokožka navíc ztrácí svou příjemnou a živou barvu z léta, zvláště kvůli nedostatku času na sluníčku a na čerstvém vzduchu. Co s tím? 

Podzimní zásady pro čistou pleť

Jako vždy je důležité dodržovat zásady zdravého životního stylu, pokud si chceme v chladném počasí udržet zdravě a mladě vypadající pleť. I když se s nižšími teplotami vytrácí potřeba hasit žízeň, přesto dodržujte pitný režim. Dodat kožním buňkám vlhkost je potřeba zevnitř i zvenčí. Nezapomínejte na dostatečný spánek a odpočinek a pestrou stravu.
Nepočítejte také s tím, že se na podzim slunce a jeho škodlivé paprsky vytratí úplně. I během podzimu dokáže svým zářením obličej slunce spálit. Proto nezapomeňte na vhodné krémy s ochrannými UV filtry jako například opalovací krém Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics s hydratačními a zklidňujícími účinky a SPF 50. Pomůže také přírodní opalovací mléko s ochranným faktorem SPF 30 Yadah Oh My Sun Protection Milk, co hloubkově hydratuje a vyživuje pokožku. Nebo můžete “zabít dvě mouchy jednou ranou” a ráno nanést na pleť dlouhotrvající BB krém s ochranným faktorem SPF 38 Purito Cica Clearing BB Cream - ten poskytne bezchybné krytí, hloubkovou hydrataci i ochranu. 

Řádná péče je základ

Vše začíná vyčištěnou a svěží pletí. Neměli byste podceňovat odlíčení a následné důkladné čištění od odumřelých buněk, prachových částic či nečistot z vnějšího prostředí. Na podzim klidně použijte hutnější krémy s bohatší konzistencí jako Missha Odličovací a čistící krém Super Aqua Ultra Hyalron Cleansing Cream, hypoalergenní odličovací a čisticí krém s kyselinou hyaluronovou. Jemně a důkladně vyčistí pleť, odstraní z ní nečistoty a zároveň ji hloubkově hydratuje a vyživí. Zahoďte vatový tampónek a krém s trochou vody si pomocí dlaně vmasírujte do pleti - je to šetrný a účinný způsob odstranění nečistot, póry se krásně uvolní, pleť se prokrví a zaktivuje. Vše poté pečlivě omyjte vlažnou vodou. Zkusit můžete i odličovací a čistící olej s měsíčkem lékařským IUnik Calendula complete Clensing Oil, který hloubkově čistí pleť, aniž by jí vysušoval. 

Nezapomeňte na tonikum, co vaší zatížené pleti dodá vlhkost, vitamíny a výživu. Pro skvěle hodnocené hydratační tonikum se zklidňujícími účinky sáhněte po Skin79 Odličovací a čisticí tonikum Jeju Aloe Aqua Toner s výtažky z osmi omamně vonících květin. Hloubkovou a intenzivní hydrataci zaručí IsNtree Silné hydratační tonikum Hyaluronic Acid Toner Plus díky obsahu 5 různých kyselin hyaluronových. 

Na podzim naše pokožka ocení víc než kdy jindy důkladnou péči v podobě kvalitních sér

Na hydrataci volte bohatší výživná séra, které na pleti vytvoří ochrannou vrstvu před vnějšími vlivy, jako ultra hydratační a vyživující sérum s růžovou vodou IUnik Ultra Rose Galactomyces Synergy Serum, co rozjasňuje tón pleti a zlepšuje její strukturu. Za zkoušku stojí také regenerační a hydratační sérum s výtažkem z pupečníku asijského Skin79 Cica Pine Intense Relief Serum, které stimuluje přirozenou obnovu buněk a chrání pokožku před stárnutím a vnějšími vlivy.

Rozmazlete se také občas pleťovými maskami nebo peelingem. S hydratací pleti vám pomůže například plátýnková maska Missha Airy Fit Sheet Mask Pearl s rozjasňujícími účinky nebo zklidňující a projasňující maska Holika Holika Pure Essence Mask Sheet s avokádovým extraktem. K zářivé a zdravě vypadající pleti napomůže párkrát za týden použít jemný citronový peelingový gel Secret Key Lemon Sparkling Peeling Gel