Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Bojovníci proti stárnutí jménem ceramidy

Bojovníci proti stárnutí jménem ceramidy

BB-cream.cz 08. 10. 2022 Blog

Ceramidy jsou přirozenou součástí naší pokožky a mohou mít velkou zásluhu na tom, jak mladě a svěže bude vypadat naše pleť. S přibývajícím věkem ale ubývají a pak se jejich produkce zcela zastaví. Bez ceramidů pak pleť vypadá matně, může být i suchá, podrážděná či svědivá. Jak na to vyzrát a získat hedvábně hebkou pleť díky produktům s ceramidy?  

Co jsou a jak fungují ceramidy

Ceramidy jsou lipidy (tuky), které se naprosto přirozeně vyskytují v pokožce každého z nás. Jsou nezbytnou vrstvou kůže a součástí buněčných membrán, dokonce jsou v nich zastoupeny až z 50 %. Pro lepší představu můžete ceramidy považovat za takové lepidlo, které spojuje jednotlivé buňky. Když začínají ceramidy ubývat, buňky nedrží při sobě, vznikají trhlinky a pleť ztrácí vodu. Ceramidy tedy udržují přirozenou rovnováhu hydratace a také nás účinně chrání před bakteriemi, viry, nečistotami a dalšími škodlivými vlivy z okolí. Jejich produkce se ale snižuje a po čtyřicítce se úplně zastaví. Jak vypadá pleť bez ceramidů? Projevuje se to pnutím, svěděním a nehezkým matným vzhledem. Navíc je pak kůže mnohem více náchylná k poškození a poranění. 

Ceramidy v kosmetice

Ceramidy jsou tedy potřebné pro výživu a správnou ochranu pokožky. Abychom tuto přirozenou vrstvu naší pokožky správně podpořili, je důležité ceramidy vhodným způsobem doplňovat pomocí kosmetiky. Nejen poté, co se produkce zastaví - kosmetika s ceramidy má hlavně preventivní charakter, nemohou slíbit vyhlazení již utvořených vrásek.
Neměli bychom proto váhat zařadit jejich užívání do pravidelné rutiny a to nejlépe po třicítce. Po čtyřicítce už pleti chybí zhruba 60  % ceramidů a zvyšuje se hrubost pokožky a viditelnost vrásek. Nedostatek ceramidů a to, že je kůže zoufale potřebuje, pak bezpečně poznáme podle nepříjemného pnutí pokožky, jejího svědění a podráždění a matné pleti bez života. 

Díky tomu, že jsou ceramidy přirozenou součástí pokožky, jsou vhodné pro všechny typy pleti. Ani té nejcitlivější pokožce by neměly dělat problémy. Zbavíte se tak nepříjemných kožních projevů, podpoříte přirozenou kožní bariéru a jako bonus získáte hebkou pokožku. 

Vyzkoušejte je tedy i vy a užijte si hladkou pleť bez projevů stárnutí co nejdéle! 

Řádná péče je základ

Nejdůležitější je pleť pořádně vyčistit od nečistot, kožního mazu a škodlivin z vnějšího prostředí. Sáhněte například po odličovací a čistící pěně s výtažky z rýže The Face Shop Rice Water Bright Foaming Cleanser, která zanechává pleť hladší, jasnější a rovnoměrně tónovanou. Naneste pak na čistou hladkou pleť i hydratační a čisticí pleťové tonikum ze stejné řady The Face Shop Rice Ceramide Moisturizing Toner, rychle se vstřebá a pokožku okamžitě a hloubkově hydratuje. Jako každodenní lehký krém s blahodárnými ceramidy vám poslouží například Dr.Jart+ Ceramidin Cream - hloubkově hydratuje kožní bariéru zevnitř a uzamyká v pokožce vlhkost, čímž zabraňuje ztrátě vody. Na citlivé okolí očí naneste třeba oční krém s obsahem fermentovaných kvasnic a hub Benton Fermentation Eye Cream, který vyhlazuje drobné vrásky a hloubkově vyživuje a zvlhčuje. 

Jako bonus pro zdraví pokožky si občas dopřejte relax s plátýnkovými maskami - Skin79 Real Fruit Mask Pineapple krásně voní po ananasu a díky bohatému složení navrátí vaší pleti svěží a mladistvý vzhled, pleťová plátýnková maska Dr.Jart+ Ceramidin™ Facial Barrier Mask je pak rychlá záchrana pro suchou a poškozenou pokožku, napomáhá ke tvorbě ochranné vrstvy a dlouhodobě hydratuje. 

Na tělo použijte třeba intenzivně hydratační a vyživující mléko s rozjasňujícími účinky The Face Shop Mango Seed Moisturizing Lotion a suché a popraskané ruce vyživte zklidňujícím krémem Cosrx Balancium Comfort Ceramide Hand Cream - Intense, ten vám přinese okamžitou úlevu. 

Pro pořádné vyzkoušení a co největší účinky zkuste sety přípravků s touto skvělou látkou. Set hydratačních a vyživujících krémů s ceramidy Holika Holika Good Cera Super Ceramide Cream Gift Set uklidňuje podráždění, dodá pleti pružnost a jemnost a skvěle se hodí na chladné období roku. Se suchou pletí skvěle pomůže i sada hydratačních produktů na zlepšení elasticity pleti Etude House Moistfull Collagen Intense Set - pokožka bude vyživená, znatelně vyhlazená a pružná. 

Z dekorativní kosmetiky můžeme doporučit Missha M Perfect Cover, BB krém s perfektním krytím nedostatků pleti, co zaručí projasnění pleti a sjednocení jejího tónu.