Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Ingredience v korejské kosmetice

Ingredience v korejské kosmetice

BB-cream.cz 01. 10. 2023 Blog

Korejská kosmetika se stále více prosazuje na mezinárodním trhu, a to díky své inovativnosti a jedinečnosti. Charakterizují ji především přírodní ingredience a důraz na komplexní péči o pleť. V tomto článku se podíváme na několik ingredience korejské kosmetiky a jaké mohou mít benefity pro vaši pleť.

Ženšen

Ženšen (ginseng) je bylina známa pro své silné antioxidantní vlastnosti a schopnost bojovat proti stárnutí kůže. Ženšen povzbuzuje produkci kolagenu, což zlepšuje elasticitu a pevnost pleti. Pomáhá také redukovat otoky a zklidňuje podrážděnou pleť.

Zelený čaj

Další oblíbenou ingrediencí je zelený čaj. Tento skvělý antioxidant bohatý na vitamíny E a C pomáhá chránit pleť před volnými radikály a poškozením způsobeným sluncem. Zelený čaj také pomáhá zklidnit podrážděnou pleť a redukovat známky akné.

Med a propolis

Med a propolis jsou v korejské kosmetice často používány pro své hydratační a antibakteriální vlastnosti. Tyto ingredience pomáhají zvlhčovat suchou pleť, zároveň pomáhají v boji proti akné díky svým antibakteriálním vlastnostem.

Šněčí sliz (Snail Mucin)

Snail Mucin, neboli šnečí sliz, je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších ingrediencí korejské kosmetiky. Tento unikátní produkt je bohatý na proteiny, elastin a kyselinu hyaluronovou, které pomáhají hydratovat a regenerovat pleť.

Centella Asiatica

Centella Asiatica, známá také jako gotu kola, cica nebo pupečník asijský je oblíbená ingredience v korejské kosmetice pro své protizánětlivé a zklidňující vlastnosti. Tato rostlina je bohatá na aminokyseliny, beta-karoten, mastné kyseliny a phytochemikálie, které pomáhají stimulovat nový růst buněk a zvyšování produkce kolagenu.

Rýže

Rýže je v korejské kosmetice používána pro své výživné a hydratační vlastnosti. Také obsahuje přírodní enzymy, které působí jako exfoliant, odstraňují odumřelé buňky a oživují povrch pleti.

Retinol 

Retinol je silný antioxidant, který se v korejské kosmetice často využívá pro jeho anti-ageing vlastnosti. Retinol pomáhá stimulovat produkci kolagenu, redukovat vrásky a zlepšit celkový tón pleti.

Extrakt z bylin a květin

Korejská kosmetika také často obsahuje širokou škálu rostlinných extraktů, včetně těch z květin a bylin. Tyto extrakty poskytují pleti přirozené vitamíny, antioxidanty a další životně důležité živiny, které napomáhají jejímu zdraví a vitalitě.

Extrakt z ovoce

Mnoho korejských kosmetických produktů obsahuje extrakty z ovoce, které jsou bohaté na vitamíny, antioxidanty a alfa-hydroxykyseliny (AHA). Tyto složky mohou pomoci zlepšit texturu pleti, redukovat pigmentaci a podporovat celkové zdraví pleti. Například extrakt z citronu může pomoci vyjasnit pleť a redukovat hyperpigmentaci, zatímco extrakt z jablka může pomoci hydratovat a vyhlazovat pokožku.

Hyaluronová kyselina

Hyaluronová kyselina je hydratačním zázrakem. Tato složka je schopna vázat až tisíckrát svou hmotností vody, což znamená, že dokáže hydratovat pleť do hloubky. Korejská kosmetika často obsahuje hyaluronovou kyselinu, aby udržela pleť hydratovanou, hladkou a mladistvou.

Aloe Vera

Má mnoho výhod, díky nimž se stala nedílnou součástí mnoha produktů pro péči o pleť. Aloe vera je známá svými zklidňujícími a hydratačními vlastnostmi. Pomáhá zmírnit podráždění a záněty, zvlhčuje pleť a zvyšuje její elasticitu. Tato rostlina je také bohatá na vitamíny a minerály, které jsou pro pokožku životně důležité. Aloe vera obsahuje vitamíny A, C a E, které jsou silnými antioxidanty a chrání pleť před poškozením volnými radikály. Má silné protizánětlivé vlastnosti a pomáhá léčit drobné poranění kůže.

Fermentované ingredience

Korejci věří, že fermentace zvyšuje účinnost ingrediencí. Během tohoto procesu se vytvářejí enzymy, aminokyseliny a antioxidanty, které pleť vyživují a hydratují. Fermentované ingredience jako například kvasinky, rýže nebo soja jsou běžně používány v korejské kosmetice.

Představili jsme vám jen malou část složek, které jsou typické pro korejskou kosmetiku. Objevujte s námi kouzlo korejské kosmetiky.