Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Jaké je tajemství nanášení make-upu?

Jaké je tajemství nanášení make-upu?

BB-cream.cz 23. 06. 2023 Blog

Každá žena touží po dokonalé pleti a make-up jí tento sen může splnit. Je však třeba zvolit vhodnou barvu make-upu, umět make-up nanášet a také si zapamatovat několik základních pravidel. Kdo chce mít pleť bez nehezkých barevných map a viditelných přechodů, bez kapky teorie se neobejde.

Příprava pleti

Ještě než se pustíte do samotného nanášení make-upu, je nezbytné pleť na líčení připravit. Vyčistěte ji, použijte hydratační krém (případně i sérum) a naneste podkladovou bázi, tzv. primer. Mezi hlavní úkoly primeru patří sjednocení pleti a její zmatnění. V neposlední řadě se primer stará o to, aby make-up vydržel krásný po co nejdelší dobu.

Správné nanášení make-upu

Make-up nenanášejte pouze na obličej, ale i na krk a snažte se, aby přechody nebyly viditelné. Při nanášení postupujte od středu obličeje (čelo, nos, brada) směrem ven. Make-up musíte do pleti zapracovat, vtlačit či vklepat. Roztírání není vhodné, zbytečně tím stíráte a ničíte podkladovou bázi. Čím make-up nanášet? Použít můžete speciální štětce, houbičkou a v případě nouze i prsty.

Nanášení make-upu pomocí štětců chce trochu tréninku. Pro přirozený look je vhodný stipple brush, pro vyšší krytí foundation brush, který umožňuje make-up vrstvit. Fanynky pudrových make-upů by měly sáhnout po kabuki štětci s hustými štětinami.

Houbička (neboli beauty blender) představuje asi nejrychlejší způsob, jak nanést make-up. Před použitím je třeba ji navlhčit, aby změkla a absorbovala do sebe vodu a nikoliv make-up. Make-up poté houbičkou vtiskávejte do pleti.

Nanášení make-upu pomocí prstů by mělo být spíše jen nouzovou variantou. Svádí totiž k tomu, že make-up nebudete do pleti vtlačovat, ale spíše ho roztírat. A to není vhodné.

Tip pro vás: Na závěr použijte pudr, který líčení zafixuje a pleť zmatní. Pudr si pak přibalte s sebou i do kabelky a když se váš obličej začne lesknout, přepudrujte ho.