Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Zajímavosti o Jižní Koreji

Zajímavosti o Jižní Koreji

BB-cream.cz 14. 05. 2023 Blog

Ačkoliv korejskou kosmetiku používají ženy po celém světě, málokomu se podařilo tuto zemi navštívit. Jižní Korea je přitom plná zajímavostí. Povězme si alespoň o některých z nich.

Korejská kosmetika

Korejské ženy jsou krásné a není se čemu divit. Mnohdy jsou až posedlé svým vzhledem a utrácejí až třetinu svých příjmů za kosmetiku. Soustředí se především na péči o pleť. Ta musí být dokonalá, hladká a sněhobílá. Viditelné na ní nesmí být známky stárnutí.

Korejky používají kosmetické produkty vyrobené z exotických bylin pěstovaných právě na korejském poloostrově a nejrůznějších přírodních látek. V neposlední řadě chrání svou pleť proti slunci. Chcete mít zdravou a dokonalou pleť? Vyzkoušejte korejskou kosmetiku, mohou to být například séra s hlemýždím slizem nebo plátýnkové masky.

Zajímavostí je, že o svůj vzhled pečují i korejští muži. Starají se o pleť, používají make-up (pravidelně make-up používá až 20 % Korejců). Přitom je však nutné, aby líčení vypadalo přirozeně.

Další zajímavosti

·        Korejci počítají věk jinak než my. Narozeným dětem je jeden rok. Na Nový rok se k věku automaticky připočte další rok. (Pokud se vám tedy dítě narodí v prosinci, budou mu hned prvního ledna už dva roky.)

·        Korejci rádi nosí barevné sportovní oblečení. Čím více barevné a zářivé, tím lépe.

·        Korejky mají podobné postavy. V obchodech tedy většinou najdete jen jednu univerzální velikost. Pouze kalhoty a sukně se prodávají ve velikostech S, M a L. Boty se v obchodech prodávají jen do velikosti 38, větší neseženete.

·        V poslední době se korejské ženy bouří. Korejská kultura klade důraz na manželství a plození dětí, hnutí žen „bi-hon“ však odmítá, aby žena byla jen manželkou, matkou a levnou pracovní silou.

·        Bouří se rovněž mladí Korejci. Odmítají pracovat 69 hodin týdně, tak jak chce jejich vláda. (V současné době má pracovní týden Korejců 52 hodin.)