Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Jak si poradit s vráskami?

Jak si poradit s vráskami?

BB-cream.cz 12. 08. 2022 Blog

S přibývajícím věkem se s vráskami setká každý z nás. Stárnutí je naprosto přirozený proces a nové drobné záhyby v pleti k tomu patří. Některé se do tváře zapisují smíchem, některé trápením - důvodů je ale spousta, od slunečního záření až po nezdravý životní styl. 

Jak tedy účinně bojovat proti těmto projevům stárnutí s pomocí korejské kosmetiky? 

Hlavní faktory

Tvorbu vrásek samozřejmě ovlivňuje naše genetika, ale vliv má i okolní prostředí a náš zvolený životní styl. Změnou životosprávy lze vráskám předejít nebo je alespoň zmírnit. 

Nedostatečný pitný režim a nezdravá strava bohatá na tuky je špatná pro naší pleť, stejně tak kouření nebo pobyt v zakouřeném prostředí, také pak nadměrná konzumace alkoholu či kofeinu. 

Další chybou bývá nevhodná či nedostatečná péče o pleť, především její dehydratace. Také pamatujte na to, že je vždy na konci dne potřeba pleť odlíčit a vyčistit od kosmetických dekorativních přípravků. Na odlíčení pleti se hodí odličovací tonikum Skin79 Odličovací a čisticí tonikum Jeju Aloe Aqua Toner s vysokým obsahem Aloe Vera, je vhodný na citlivou pleť, osvěžuje, zklidňuje a zabraňuje vysušení pleti. Sáhnout můžete i po Holika Holika Aloe Cleansing Foam, jejíž jemné bublinky odstraní nečistoty a zmírní nedokonalosti. Gel z listů Aloe Vera je navíc skvělým bojovníkem proti projevům stárnutí díky svým protizánětlivým a zklidňujícím účinkům, pleť totiž vyhladí a vyživí i po náročném dni. 

Pleť také trpí na slunci, proto je potřeba používat spravné krémy s dostatečným SPF. Z naší nabídky vyzkoušejte například opalovací krém Neogen Dermalogy Day Light Protection Airy Sunscreen s SPF 50++, který nejen pleť chrání před slunečním zářením, ale pleť i před prachem a ostatními škodlivými vlivy, zklidňuje jí a hloubkově hydratuje. Na dovolenou přibalte pak třeba voděodolný opalovací krém Skin79 Waterproof Sun Gel - ten bohatě hydratuje a vyživuje a přežije i letní radovánky ve vodě. 

Důležitou zbraní proti vráskám je také samozřejmě dostatek odpočinku, spánku a klidný život bez stresu (dle možností).

Udělejte si i čas na masáž

Masáže obličeje můžou být velice prospěšné - uvolní vám svaly, prokrví, zpevní a vyhladí pleť. Nejlepší je masáž provádět večer na předem vyčištěné pleti. Nejdříve tedy pleť vyčistěte (doporučit můžeme kupříkladu čistící pěnu Holika Holika Good Cera Super Ceramide Foaming Wash, ta proniká hluboko do pórů a vyčistí všechny nečistoty), poté  naneste krém či sérum proti vráskám - vaším oblíbencem se může stát pleťový krém The Saem Care Plus Baobab Collagen Cream, který má skvělé zpevňující účinky a zanechává pleť elastickou. 

Pak začněte jemnými tahy na krku odzdola nahoru až k obličeji. Z mezery mezi obočím dělejte prsty půlkruhové tahy k vnějšímu okraji čela a ke spánkům. Kolem očí poté obtočte kroužky, od kořene nosu přes nadočnicové oblouky k vnějším koutkům očí a pak tahem pod okem postupujte zpět na počáteční místo. Na tvářích dělejte půloblouky od nosu pod lícními kostmi a od brady ke spánkům. Nakonec přejíždějte prsty od brady, kolem úst až k nosu. 

Toto opakujte třikrát každý večer, výsledky můžou být až ohromující! 

Kvalitní produkty udělají divy

Dobré je začít se správnou péčí o pleť co nejdříve a výběr kvalitních produktů je klíčový.
Pravidelně pleť vyčišťujte, odličujte a vyživujte jí krémy, séry či maskami. Váš oblíbený pomocník proti projevům stárnutí může být regenerační krém s výtažkem z pupečníku asijského Purito Regenerační pleťový krém Centella Green Level Recovery Cream nebo jedinečný pleťový krém s vysokým podílem šnečího extraktu (92 %) Cosrx Advanced Snail 92 All In One Cream. Jednou za čas své pleti dopřejte i kvalitní plátýnkové masky. Objevte tajemství krásy mladých Korejek a své unavené pleti zatěžované prvními příznaky stárnutí dopřejte pocit znovuzrození a probuďte v ní její mladistvou pružnost a svěžest díky hydratační a vyživující masce proti vráskám jako Skin79 Seoul Girls Beauty Secret Wrinkle Care s výtažky z ibišku. Za zkoušku také určitě stojí maska Holika Holika Pure Essence Mask Sheet - Cucumber, jejíž složení s růžovým dřevem pomáhá k prevenci dalších vrásek.
Buďte v péči detailní a zaměřte se i na oční okolí, kde je mimika znatelná a je tak bohatým působištěm vrásek. Pro větší elasticitu očního okolí naneste na pleť oční krém Benton Fermentation Eye Cream, bohatě pokožku vyživí a navrátí jí mladickou svěžest nebo například oční krém Skin79 Golden Snail Intensive Eye Cream, jehož jedinečné složení se šnečím slizem vás ohromí svými účinky. 

A ještě jeden malý zázrak na závěr Kahi Zázračný víceúčelový balzám Wrinkle Bounce Multi Balm víceúčelový hydratační balzám s lososovým komplexem a kolagenem. Má silné účinky proti stárnutí, snižuje výskyt vrásek a lze ho použít i jako balzám na rty.