Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Jaký je rozdíl mezi pleťovým tonikem, sérem, ampulí a esencí?

Jaký je rozdíl mezi pleťovým tonikem, sérem, ampulí a esencí?

BB-cream.cz 14. 06. 2023 Blog

Cítíte, že by si vaše pleť zasloužila lepší péči? Začněte kromě krémů a masek na obličej používat i séra, esence, tonika a ampule. Prozradíme vám, jaký je mezi těmito produkty rozdíl a dozvíte se také, jak je správně používat.

Tonikum

Tonikum (neboli pleťová voda) slouží k dočištění a osvěžení pleti. Dokáže pleť zbavit nečistot, které na ní zůstaly po odlíčení a se kterými si neporadila odličovací kosmetika ani micelární voda. Zároveň tonikum hydratuje a upravuje pH pokožky.

Poté, co použijete tonikum, můžete na pleť nanášet další kosmetické produkty, nejčastěji pak pleťový krém. Použití krému je nutné. Tonika sice hydratují, ale pouze svrchní vrstvu pokožky a krátkodobě. Do hloubky se nedostanou.

Sérum

Séra se skvěle hodí pro všechny typy pleti, včetně pleti problematické.. Dodávají vitamíny i antioxidanty. Zároveň hydratují a bojují s vráskami, skvrnami či jizvičkami. Existují liftingová, protivrásková, peelingová i omlazující séra. Sérum je vždy třeba vybírat s ohledem na to, co konkrétně vás trápí. Jak sérum používat? Většinou stačí aplikovat několik kapek séra a po poté opět nanést na pleť krém.

Ampule

Ampule jsou ještě koncentrovanější než séra, mají vysoký podíl cenných látek. Patří tak mezi nejrychlejší a nejefektivnější přípravek v oblasti kosmetiky. Používají se nárazově, a to například v období stresu, na konci léta či na konci zimy. Výsledek je okamžitě a zároveň dlouhodobě viditelný.

Esence

Hlavní výhodou esence je, že účinné látky v ní obsažené pronikají do nejhlubších kožních vrstev. Esence tedy působí velmi efektivně a okamžitě. Poskytuje intenzivní hydrataci.

Esence je na rozdíl od tonika trochu více „krémová", pokožku hydratuje a připravuje na to, aby byla schopna vstřebat další živiny a hydratační látky. Nejprve tedy použijte esenci a pak například vybrané sérum. Pleťová esence se nanáší na čistou pleť, a to ideálně ráno i večer.

Pleťová tonika, séra, esence a ampule najdete ZDE