Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Jak pečovat o poškozené vlasy?

Jak pečovat o poškozené vlasy?

BB-cream.cz 11. 05. 2023 Blog

Máte suché a poškozené vlasy? Trápí vás roztřepené konečky? Toužíte po krásných lesklých a zdravých vlasech, jaké znáte jen z televizních reklam? Poradíme vám, co udělat, abyste vlasům navrátily zdraví a sílu. Správné péče a vhodné vlasové produkty jsou základ.

První pomoc pro poškozené vlasy

Vaše vlasy mohou být poškozené mechanicky (například vlivem horka) či chemicky (nekvalitními barvami na vlasy). V obou případech je však nutné sáhnout po vlasových produktech pro poškozené vlasy.

V první řadě byste si měly pořídit vyživující regenerační šampón a kondicionér pro poškozené vlasy. Šampon by měl hydratovat a zabraňovat vysoušení vlasů, případně obsahovat vitamíny důležité pro růst a kvalitu vlasů. Lesk vašim vlasům může dodat například šampon s jablečným octem, výživu vašim vlasům zajistí šampon s arganovým olejem.  Doporučit lze také šampón s keratinem.

Regenerační masky, zábaly a kúry

Jednou za týden dopřejte svým vlasům speciální péči a udělejte si čas na vlasovou masku. Vlasovou masku nebo kúru naneste po celé délce vlasů (pokožku hlavy vynechte) a nechte ji působit. Pro poškozené vlasy je vhodná vlasová kúra, která obnoví strukturu vlasů a podpoří jejich regeneraci.

Vlasové oleje

Vyzkoušet můžete i vlasové oleje, po jejich pravidelném používání budou vaše vlasy silnější, lesklejší, a především zdravější. Oleje vlasy nejen vyživí, ale dokážou také předejít jejich poškození vlivem vysokých teplot během stylingu.

Vhodná péče o vlasy

Vlasy nemají rády horko. Vyhýbat byste se tedy měly horké sprše, přímému slunci a opatrně pak zacházet s fénem, kulmou a žehličkou na vlasy. Vlasům nesvědčí ani časté barvení a odbarvování nebo používání nekvalitních barev na vlasy. Předtím než ulehnete do postele, měly by být vaše vlasy vždy suché.

Vlasovou kosmetiku najdete ZDE