Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Správná péče o pleť na horách?

Správná péče o pleť na horách?

BB-cream.cz 20. 11. 2022 Blog

Zimní dovolená na horách se neobejde bez příprav. Kromě vhodného oblečení doporučujeme přibalit i pár přípravků, které vám pomohou s péči o pleť v náročných podmínkách. Pokožce totiž příliš nesvědčí sníh, mráz, vítr ani sluneční záření ve vysokých nadmořských výškách.

Pleťové krémy
Než vyrazíte na běžky, namažete je. Než opustíte horskou chatu, udělejte určitě totéž i se svým obličejem. Pamatujte, že počasí na horách je zrádné a váš obličej není nijak chráněný. Je tedy třeba vytvořit na jeho povrchu ochrannou bariéru, která zabrání dehydrataci a podráždění kůže.
Naše doporučení Pleťové krémy
Vhodné jsou hutnější pleťové krémy s mastnější konzistencí a vyšším podílem olejů. Ideální je, pokud tyto krémy obsahují i zinek, vitamín E, kyselinu hyaluronovou nebo panthenol. Správný krém by totiž měl hydratovat i vyživovat.


Opalovací krémy v zimě
Zimní horské slunce může být zrádné a vůbec nevadí, pokud se schovává za mraky. Opalovací krém i tak použijte. Ochranný faktor by měl být SPF 50 nebo 50+ a v ideálním případě by měl krém obsahovat i složky jako je urea či ceramidy, které posilují kožní bariéru. Krém na obličej namažte alespoň půl hodiny předtím, než vyrazíte ven. Pokud trávíte venku celý den, nezapomeňte obličej po pár hodinách namazat znovu. 
Naše doporučení Opalovací krémy

Péče o rty
Nezapomínejte ani na rty. I ony v zimě trpí a pokud je nenatřete balzámem, budete trpět i vy. Rty vás budou večer pálit, popraskají vám.
Naše doporučení Péče o rty

Péče o pleť po návratu z venku
Obličej si na horách nemyjte horkou vodou, narušil by se ochranný film pleti. Nepoužívejte odličovače s alkoholem, ale spíše odličovací oleje a mléka. Hydratujte zkrátka pleť, jak jen to jde. Udělat si můžete i hydratační masku. Ideální jsou také plátýnkové masky
Naše doporučení Pleťové masky
Naše doporučení Plátýnkové masky
Před ulehnutím do postele použijte noční krém, který vaši pleť zregeneruje a zhydratuje.
Naše doporučení Skin79 Magic Return Cream